Jornades Drets en Salut Mental

El pasat 24 d’abril de 2023 es va celebrar la jornada de “Drets en Salut Mental” organitzada per Salut Mental Catalunya, on va participar el Jorge Tió, vicepresident de l’ACPSM-AEN Catalunya, a la taula rodona “Necessitats i reptes de futur: la transdisciplinareitat com a model de defensa i protecció de drets en salut mental”.
 
Alguns dels temes destacats de la taula rodona han estat la mirada d’inclusió social, comunitària i transversal per poder garantir els drets de tothom. També s’ha parlat de microvulneracions, determinants socials i del paper del poder judicial en els drets en salut mental.

La jornada ha aprofundit en els drets en salut mental i quins reptes tenim com a ciutadania. S’ha reflexionat al voltant del fet que, en la garantia de drets, tan important és realitzar canvis legals i normatius com generar una praxi professional crítica i orientada a l’exercici de la plena ciutadania.

SMC ha presentat l’informe de vulneracions de drets en salut mental, el qual compta amb 269 casos registrats, la meitat dels quals es van produir en l’àmbit sanitari i més del 66% van ser comesos per l’Administració Pública.

Es poden visualitzar les jornades al següent enllaç:
La informació completa es pot consultar a la pàgina web de Salut Mental Catalunya