Pensar junts el que no es pot pensar sols

Pensar junts el que no es pot pensar sols
Divendres, 4 Octubre , 16:00 h a 20:00 h
Barcelona - La Lleialtat Santsenca

Per què no es curen els pacients mentals que no es curen?

Jorge Garcia Badaracco es va fer aquesta pregunta al voltant de l'any 2000, després de més de 50 anys de treball amb pacients amb trastorns mentals greus. En els Grups de Psicoanàlisi Multifamiliar els aconteixements mostren la veritable naturalesa relacional de la malaltia mental, la hiper-complexitat de la ment i els límits en els que aquesta dinàmica sotmet a les teories. A mitjans de 1997 va començar a filmar les reunions multifamiliars en els hospitals de salut mental de la ciutat i, a l'estudiar aquests vídeos, va començar a conceptualitzar el Psicoanàlisi Multifamiliar com una "caixa de eines" que pemetés articular coneixements diversos, explicar les paradoxes de la pràctica i ajudés a les persones amb patiment mental.

En aquesta ocasió, projectarem fragments de videos que segueixen la evolució d'un pacient, iniciant-los amb la seva primera vegada en el grup fins a la seva "primera milloria". Abans, durant i després, pensarem junts.

PROGRAMA:

16:00 Conferència Hernán Simond

¿Por qué no se curan los pacientes que no se curan?"

18:00 Descans

18:30 Reflexió clínica en Grup.

Dinamitzadors: Joan Manel Blanqué, Sònia Soriano, Berna Villarreal

El professor Hernán Simond va col.laborar amb el Dr.Garcia Badaracco des del 2011 fins a la seva mort. Va reunir i editar digitalment la obra dispersa i fora de catàleg. També els centenars de vídeos dels Grups Multifamiliars en els hospitals. En 2005, va dissenyar "l'Institut de Psicoanàlisi Multifamiliar" del qual va ser coordinador fins el 2010. A partir de llavors, va continuar ensenyant els sabers del mestre a la Universitat e investigant el potencial no desenvolupat del seu pensament. És autor, amb el Dr.Jesús Salomón, del llibre "Grups de Teràpia Multifamiliar. ¿Qué son, cómo funcionan, qué ventajas ofrecen?"

editat per l'AEN en el 2013

INSCRIPCIÓ: 30 € / Socis de la AEN gratuït -

Places limitades (per ordre sol.licitut i confirmació pagament)

Per inscriure's cal omplir el formulari que trobareu a l'enllaç seguent:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsG2jl-YG-P11-Tpyxx_pW-wQpkhchvln8EXpJ1sS1q8EhiA/viewform?usp=sf_link

El pagament cal fer-lo per transferència bancaria al nombre de compte següent:

ES13 2100 3887 0102 0008 3881


Lugar

La Lleialtat Santsenca
Olzinelles 3
Barcelona
Barcelona