Del 18/11/2016 al 19/11/2016
IX Jornades d’intercanvi en psicoanàlisi: “El treball de l’analista, diàlegs sobre tècnica psicoanalítica”
Els pròxims dies 18 i 19 de novembre tindrà lloc al FPCEE Blanquerna-Universitat Ramon Llull (c/Císter, 24, Barcelona) la IX Jornada d’intercanvi en psicoanàlisi sota el títol “El treball de l’analista: diàlegs sobre tècnica psicoanalítica”.
Inscripció gratuïta
La psicoanàlisi sorgeix, a la vegada, com una teoria sobre la constitució de l’aparell psíquic, una interpretació de les diverses manifestacions humanes: socials, culturals, artístiques, i una pràctica terapèutica per abordar la infelicitat del subjecte.
En Freud, l’elaboració dels conceptes teòrics: trauma, repressió, escissió... va avançant en relació amb la investigació de noves eines tècniques: hipnosi, associació lliure, interpretació, construcció... En l’esdevenir de les institucions psicoanalítiques, es va definint una tècnica “clàssica” amb variacions relacionades amb els diferents marcs teòrics de referència.
No obstant això, des del començament, l’obertura de psicoanalistes envers altres àmbits i altres col•lectius va enriquir la reflexió teòrica i va exigir la innovació tècnica. Així es va anar desenvolupant el treball amb nens i adolescents, la incorporació de patologies no neuròtiques –psicosi, trastorns narcisistes, psicosomàtics, trastorns límit–, la participació de professionals amb bagatge psicoanalític en les institucions públiques i privades –centres de salut, d’ensenyament, col•lectius de risc–.
Assistim actualment a l’acceleració dels canvis en la societat i a l’impacte creixent de les noves tecnologies amb la seva innegable repercussió sobre la subjectivitat.
Per tot això, proposem aquestes Jornades d’Intercanvi sobre “El treball de l’analista”, per dirigir la nostra mirada cap al que avui fem a la clínica, des de quina base teòrica, amb quins pacients i quines dificultats ens trobem, quins recursos utilitzem i quina experiència extraiem de la nostra pràctica quotidiana que, en aquesta ocasió, intentarem compartir i debatre entre tots.
Adjuntem el programa a continuació.
Correu electrònic del destinatari
(Separat per comes si són més d'un)
Correu electrònic del remitent
Nom del remitent
Comentaris
(Opcional)
Si vols inscriure’t a aquesta Jornada només has d’omplir el següent formulari:
DADES PERSONALS
Nom
Primer Cognom
Segon Cognom
NIF (necessari per obtenir el Certificat d'Assistència)
Sexe
Home
Dona
Adreça
Codi Postal
Població
Província
Telèfon Fix (opcional)
Telèfon Mòbil (opcional)
Correu electrònic
Ests associat?
No
DADES LABORALS
Titulació
Categoria Professional
Empresa o Institució
Estudis en curs (opcional)
Centre Formatiu (opcional)
Comentaris (Opcional)
Desitjo rebre informació periòdica relacionada amb l’Associació Catalana de Professionals de Salut Mental
Aquestes dades es destinaran únicament i exclusiva a les finalitats que es defineixen en les funcions de l'Associació Catalana de Professionals de Salut Mental, quedant emparades sota la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, sobre PROTECCIÓ DE DADES DE CARÀCTER PERSONAL. Tots els inscrits podran exercir els drets d'oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les seves dades de caràcter personal, d'acord amb les lleis.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
Website realitzat per Fosbury
© Associació Catalana de Professionals de Salut Mental · info@aencatalunya.cat